Pet slovenskih banaka u mjesec dana diglo cijene kredita

Bez autora
Sep 26 2012

Navodno je pet banaka u Sloveniji ovog rujna povisilo kamatne stope na kredite za fizičke osobe. To su Gorenjska banka, Volksbank, Raiffesien, Probanka i Deželna banka Slovenije. No ono što se sa sigurnošću ne može utvrditi je radi li se o dogovoru među bankama ili o odazivu na veće tržišne cijene. Banke su zanijekale bilo kakav dogovor o podizanju kamatnih stopa te su poručile da je promjena kamatnih stopa stvar unutarnje politike banaka. Kao razlog za više kamatne stope navele su skuplje izvore financiranja, pad referentne kamatne stope te veća razlika između komitenata banke i onih koji to nisu kod dobivanja stambenih kredita.

Pet slovenskih banaka u mjesec dana diglo cijene kreditaNavodno je pet banaka u Sloveniji ovog rujna povisilo kamatne stope na kredite za fizičke osobe.

To su Gorenjska banka, Volksbank, Raiffesien, Probanka i Deželna banka Slovenije. No ono što se sa sigurnošću ne može utvrditi je radi li se o dogovoru među bankama ili o odazivu na veće tržišne cijene.

Banke su zanijekale bilo kakav dogovor o podizanju kamatnih stopa te su poručile da je promjena kamatnih stopa stvar unutarnje politike banaka. Kao razlog za više kamatne stope navele su skuplje izvore financiranja, pad referentne kamatne stope te veća razlika između komitenata banke i onih koji to nisu kod dobivanja stambenih kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik